Cuprins
Majoritatea sugestiilor pentru amenajarea livingului se concentrează pe canapea, măsuța de cafea, culoarea pereților și alte aspecte de bază.
Cu siguranță, acestea sunt necesare pentru o cameră confortabilă, dar nu și pentru una deosebită. Odată ce ai pus la punct lucrurile indispensabile unui living confortabil, poți face următorul pas, către o amenajare interioară aparte.
De aceea, ne-am propus să îți prezentăm 10 elemente pentru livinguri amenajate cu adevărat special:
1.Design interior living – lampă de podea ieșită din comun
Corpurile de iluminat sunt un element care influențează mereu rezultatul final în design interior din living. Discrete sau deosebite, ele pot completa sau contrasta cu amenajarea.
Dacă vrei o metodă simplă să transformi un design simplu într-unul sofisticat, adaugă un model mai deosebit de lampă de podea. Poziția perfectă pentru o lampă înaltă, cu formă foarte arcuită, este chiar deasupra canapelei, dinspre o latură spre cealaltă.
2.Amenajare living casă – cu un bar stilat
Barurile din living se bucură de o revenire, potrivit The Spruce. Fie că ai sticle de colecție, fie un set de pahare aspectuos, barul e o oportunitate să le afișezi ca pe adevărate decorațiuni și, în același timp, să ai ceva de servit la îndemână pentru musafiri.
În privința mobilei, nu este obligatoriu să adaugi un bar clasic, acesta necesitând spațiu și o investiție mai mare. Este suficientă suprafața superioară a unei comode, împreună cu câteva rafturi deschise suspendate. De asemenea, poți încălca regulile și în alt sens: poți avea un bar non-alcoolic, cu diferite siropuri, sucuri sau răcoritoare mai deosebite.
3.Living amenajat cu o canapea în formă neregulată
O canapea cu forme organice, curbe și non-liniare poate deveni centrul atenției în amenajarea livingului, chiar dacă este în culori neutre. Bineînțeles, canapeaua este doar un exemplu, nu este obligatoriu să te oprești la ea.
Trendul mobilei și decorațiunilor în forme organice poate fi adoptat și prin fotolii, scaune, covoare sau lustre. Beneficiul unei astfel de abordări de decorare living este că e ușor să găsești echilibrul dintre diferitele elemente din cameră, dar și că este deosebit de compatibilă cu designul biofilic.
4.Televizor încastrat într-un panou decorativ
Montarea televizorului pe perete a ajuns deja banală, fiind suficient un simplu suport. Pentru un plus de stil, îl poți încastra într-un panou decorativ. Ca material, lemnul este o opțiune foarte bună. Nu este obligatoriu să îmbraci un perete cu panourile respective. O opțiune diferită este crearea unui mic perete despărțitor, în cazul în care spațiul din cameră îți permite acest lucru.
5.Amenajare sufragerie – un arbust impunător
Un design minimalist sau unul în culori neutre se poate simți fad. Cel mai simplu mod să aduci la viață o amenajare interioară a sufrageriei și să o faci mai interesantă este cu ajutorul plantelor.
În loc să plasezi numeroase ghivece cu flori și plante de interior, poți opta pentru un o singură plantă de dimensiuni mari sau chiar un arbust. Așezată direct pe podea, într-un ghiveci încăpător, aceasta va avea un impact mai puternic. În plus, va trebui să ții în viață o singură plantă, în loc de mai multe, cu nevoi diferite.
6.Idei de amenajare living – două zone, două tipuri de pereți
Peretele accent rămâne o idee interesantă de amenajare a livingului, însă, dacă vrei să duci lucrurile la următorul nivel în sufrageria ta, poți crea două zone diferite cu un aspect diferit al pereților și chiar tavanului.
Primul element de diferențiere este culoarea, însă poți face un pas suplimentar, adăugând o textură sau chiar un imprimeu pe una din suprafețe. E bien ca cele două spații să nu aibă aceeași dimensiune. O împărțire bună ar fi cea dintre ⅓ și ⅔. Zona mai mică ar trebui să fie cea care atrage mai mult atenția.
7.Aranjament interior living – covor ieșit din comun
Anumite covoare nu adaugă doar funcționalitate camerei, ci și un plus de personalitate. De multe ori, pentru aranjamente interioare din livinguri, se optează pentru covoare discrete, în nuanțe neutre, care să nu atragă atenția de la punctele focale ale camerei.
Dacă simți, însă, că sufrageria a devenit prea banală, adăugarea unui covor deosebit prin modelul, textura sau culorile sale poate fi o modalitate eficientă pentru a împrospăta spațiul.
8.Amenajări interioare living – profile decorative moderne
De obicei, profilele pentru perete sunt asociate cu amenajări interioare clasice sau tradiționale și, de aceea, multă lume crede că acestea sunt demodate. De fapt, dacă știi cum să le folosești, ele sunt potrivite pentru multe alte tipuri de amenajări interioare.
Adăugarea unor profile poate da o notă elegantă unei amenajări moderne, contemporane sau tranziționale, făcând parte dintre acele idei de amenajare living ideale de implementat atunci când vopsești pereții.
De altfel, o culoare deosebită, poate chiar intensă (atât timp cât mobila este în nuanțe deschise) a pereților și profilelor ajută la stabilirea stilului modern pentru orice interior.
9.Idei mobilă & decorare living – un raft rotund
Ia în considerare alte forme și idei de decorare cu mobila în living. Rafturile dreptunghiulare sunt practice, permițându-i spațiului să fie utilizat la maxim. Totuși, sunt atât de comune încât pot fi plictisitoare.
Până la urmă, un raft deschis nu este locul potrivit pentru a fi încărcat cu obiecte. Mai degrabă, este locul pentru decorațiuni și lucruri cu valoare estetică, distribuite în mod aerisit. Un raft circular sau oval este ieșit din comun, atrăgând atenția prin forma sa.
10.Idei amenajare sufragerie – asortarea mobilei cu pereții
Aceasta face parte din categoria acelor idei riscante de amenajare a sufrageriei, care sună simplu de pus în practică, dar care nu are mereu un rezultat estetic. Astfel de amenajări interioare presupun potrivirea cât mai exactă a culorii canapelei (poate și a fotoliilor sau a scaunelor tapițate) cu cea a pereților.
Dacă vrei o opțiune mai sigură pentru amenajarea sufrageriei, poți merge pe nuanțe de bej sau maro. În schimb, dacă preferi un design mai îndrăzneț, sunt potrivite nuanțe intense de verde, bleumarin sau fuchsia.
În cazul în care culoarea este una intensă, iar spațiul este mic sau este aglomerat de piese de mobilier, este mai bine să te limitezi la un perete accent, ca să eviți un efect copleșitor.