Interioare de case simple: 7 idei și cum să le aplici

interioare case simple, idei amenajari interioare, design interior, legenda casei

 

Simplitatea este o adevărată calitate în amenajările interioare. Casele care arată simplu sunt, de fapt, foarte bine gândite pentru a-și deservi scopul. Având în vedere toate lucrurile de care avem nevoie pentru a ne simți confortabil într-o casă, este mult mai ușor să o aglomerăm. În cazul unor interioare de case simple, totul este dispus astfel încât spațiul să pară liber, aerisit, curat și calm

 

Prejudecata conform căreia un interior simplu ar fi plictisitor începe să fie din ce în ce mai puțin răspândită. Pe măsură ce stilul minimalist a căpătat popularitate, simplitatea în design a devenit din ce în ce mai apreciată. Un interior simplu este unul aerisit, care nu este aglomerat de o cantitate excesivă de decorațiuni și lucruri aflate la vedere.

Ca designerii să obțină interioare de case simple, ei sunt atenți la numeroase elemente: de la planul casei și finisaje, la tipul pieselor de mobilier și paleta de culori

 

Fie că ești adeptul minimalismului, fie că dorești să amenajezi o casă de dimensiuni mici, principiul simplității îți va fi de ajutor.

Iată mai multe idei pentru interioare de case simple și cum le poți pune în aplicare în casa ta: 

 

1.Interioare de case simple cu nuanțe de alb

 

Inevitabil, atunci când ne gândim la o casă simplă, ne imaginăm un interior alb. Albul este culoarea asociată cu puritatea, simplitatea, curățenia, ordinea și eleganța. De aceea, este o idee bună ca într-un interior de casă simplu să se opteze pentru alb ca nuanță dominantă. Din acest punct, sunt posibile mai multe decizii creative: ce nuanțe să fie adăugate și în ce proporție. 

 

1.1.Interior alb monocromatic

 

Un interior dominant alb, însoțit de nuanțe de gri și, eventual, puțin crem, va fi unul deosebit de luminos, dar, totodată, mai dificil de întreținut. Dezordinea și defectele ies rapid în evidență într-un interior simplu și aproape complet alb. Ca interiorul să nu fie plictisitor, optează pentru nuanțe diferite între ele și de texturi deosebite. 

 

interioare case simple, interior alb monocromatic, amenajari interioare, design interior, legenda casei
Design: Shauna Walton. Sursa: Clin d’oeil

 

1.2.Interior alb cu negru drept culoare secundară

 

Un interior simplu și alb nu trebuie să lase neapărat o impresie de spațiu delicat și feminin. Dacă îți plac acele interioare de case moderne și dramatice, vei aprecia și o paletă de culori cu un contrast puternic. Un interior predominant alb însoțit de elemente negre este o opțiune clasică și simplă. 

 

interioare case simple, interior alb cu negru, design interior, amenajare interior, legenda casei
Design: Mariana Bettinelli. Sursa: Interior Note

 

1.3.Interior alb în stil scandinav

 

Unul din stilurile de design interior deosebit de compatibil cu implementarea conceptului de simplitate este cel scandinav. Mobila simplă, funcțională și practică este caracteristică amenajărilor scandinave, care au palete de culori neutre și, deseori, folosesc albul drept culoare dominantă și principală.

 

interioare case simple, interior alb stil scandinav, design amenajare interior, legenda casei
Design: Stadshem. Sursa: Delightfull

 

2.Interioare de case simple cu un punct focal

 

Punctul focal este primul care atrage atenția celor care intră în locuința ta, așa că e  important să îl alegi cu grijă. E bine să nu iei în calcul doar estetica pe care o preferi, ci și alte aspecte, în special modul în care îți petreci timpul liber: interese, pasiuni și hobby-uri. 

 

2.1.Interior de casă simplu cu șemineu

 

Șemineul a fost foarte folosit în amenajări clasice și rustice, însă acesta este mai versatil decât pare. Modelul potrivit poate fi punctul focal al unei amenajari interioare pentru case moderne, minimaliste sau contemporane

 

interior casa simplu semineu, amenajare design interior, legenda casei
Design: Matarozzi Pelsinger Builders. Sursa: Houzz

 

2.2.Interior de casă simplu cu oglindă statement

 

O oglindă excentrică poate adăuga o notă de sofisticare unei amenajări simple. Fiind mai puțin costisitoare față de alte variante, oglinda statement face parte din categoria acelor idei de amenajări interioare cu bani puțini pentru case simple. 

 

interior casa simplu oglinda statement, design amenajare interior, legenda casei
Design: Interior Marketing Group. Sursa: Houzz

 

2.3.Interior de casă simplu cu candelabru

 

Un candelabru sau o lustră de tip statement poate aduce interes într-o cameră cu puțină mobilă și fără alte decorațiuni. Totuși, ai grijă să nu optezi pentru un model prea mare în raport cu spațiul disponibil. 

 

interior casa simplu candelabru, amenajare design interior, legenda casei
Design: Dezai. Sursa: Houzz

 

3.Interioare de case simple cu lumină naturală din belșug

 

Cel mai simplu design va fi mai frumos și mai plăcut ochiului atunci când este luminat din plin. Unul dintre cele mai comune sfaturi de amenajări interioare este să asiguri un nivel crescut de lumină naturală, care are și un efect de mărire optică a spațiului. De aceea, pentru casele mici, sunt recomandate amenajările simple care maximizează lumina naturală. 

 

3.1.Ferestre înalte

 

Fie că optezi pentru ferestre înalte sau chiar ferestre tip perete, acestea sunt o opțiune excelentă pentru o casă cu un interior amenajat simplu. 

 

interioare case simple, ferestre inalte, design amenajare interior, legenda casei
Designer: McGriff Architects. Sursa: Houzz

 

3.2.Luminator

 

Un luminator poate fi o adiție excelentă, fie că optezi să îl pui în living, bucătărie sau dormitor. 

 

interioare case simple luminator, design amenajari interioare, legenda casei
Design: POW Architects. Sursa: Houzz

 

3.3.Uși exterioare glisante din sticlă

 

Dacă livingul dă spre grădina sau terasa casei, atunci poți opta pentru uși din sticlă glisante, care vor da o notă de eleganță chiar și celui mai simplu spațiu. 

 

interioare case simple usi exterioare glisante, amenajare design interior, legenda casei
Design: Alina Halloran. Sursa: Houzz

 

4.Interioare de case cu linii simple și drepte

 

Liniile drepte fac ca spațiul să se simtă spațios și aerisit, ceea ce este perfect pentru cei care caută simplitate și minimalism în designul casei lor. Utilizarea repetată a liniilor creează modele care contribuie la aspectul simplu și ordonat al încăperii.

 

4.1.Interior de casă simplu cu grinzi expuse

 

Grinzile de lemn expuse pot face un interior să arate mai lung sau mai lat, în funcție de modul în care sunt dispuse. Acestea sunt utilizate în special la amenajări tradiționale și rustice, însă au fost preluate de multe alte stiluri de design interior, datorită tendinței de a include cât mai multe elemente naturale în locuințe. 

 

interior casa simplu cu grinzi expuse, design amenajare interior, legenda casei
Design: Maiden Home. Sursa: Houzz

 

4.2.Baie simplă cu faianță imprimată cu model abstract

 

Într-o cameră cu puține piese de mobilier, faianța sau tapetul cu linii abstracte va complementa și echilibra simplitatea amenajării. Astfel, chiar și într-o baie în care singurele piese de mobilier sunt un dulap tip mască pentru chiuvetă și o poliță sub oglindă, un segment de faianță cu model abstract pe lângă cel simplu va oferi un plus de personalitate, fără a aglomera excesiv spațiul. 

 

interioare case simple, baie simpla faianta imprimata, design amenajare interior, legenda casei
Sursa: Houzz

 

4.3.Interior de casă cu panou simplu cu linii orizontale

 

Un panou despărțitor într-un model simplu poate avea numeroase beneficii pentru un spațiu. Acesta poate delimita două zone diferite dintr-o cameră, dar poate reduce aglomerarea vizuală, ascunzând parțial lucrurile care nu vrei să iasă în evidență. Mai mult, un panou despărțitor de lemn poate avea un rol funcțional, spre exemplu atunci când funcționează și ca suport pentru televizor. 

 

interior casa, panou simplu, linii orizontale, design amenajare interior, legenda casei
Design: Ainslie-Davis Construction. Sursa: Houzz

 

5.Interioare de case simple cu bucătărie open space

 

Bucătăriile open space sunt o opțiune versatilă, fiind potrivite pentru casele mici și pentru cele spațioase, pentru amenajările simple și pentru cele complexe. De aceea, acestea apar în numeroase idei pentru interioare de case.

 

5.1.Bucătărie open space pe colț

 

O bucătărie open space dispusă cu mobila pe colț poate fi opțiune simplă, care nu încarcă vizual spațiul și care nu ocupă excesiv de mult loc. De aceea, o astfel de variantă este potrivită în orice amenajări interioare pentru case mici

 

interioare case simple, bucatarie open space pe colt, design interior, legenda casei
Design: JAC Construction. Sursa: Houzz

 

5.2.Bucătărie open space separată de living printr-un mic bar

 

O  bucătărie complet open space poate atrage atenția de la elementele de amenajare a livingului. De aceea, e bine să folosești elemente de separare și delimitare a spațiului. O idee simplă este un bar cu scaune, cu funcționalitate de spațiu de lucru suplimentar, cu un model minimalist. 

 

interioare case simple, bucatarie open space separata de living mic bar, legenda casei
Sursa: Houzz

 

5.3.Bucătărie open space cu depozitare închisă minimalistă

 

Cu cât ascunzi mai mult din elementele caracteristice bucătăriei în mobilă fără decorațiuni, cu atât întregul spațiu va fi mai simplu, mai modern și mai elegant. Încorporarea electrocasnicelor, ascunderea tuturor aparatelor și utilizarea exclusivă a depozitării închise pentru vase – toate sunt necesare pentru obținerea unui aspect minimalist, cu suprafețe plane, de o simplitate absolută. 

 

interioare case simple, bucatarie open space, depozitare inchisa minimalista, legenda casei
Design: Zunica Interior Architecture & Design. Sursa: Houzz

 

6.Interioare de case simple cu baie minimalistă și duș walk-in

 

Ca să te bucuri de un interior de casă cu aspect simplu, nu trebuie să pierzi din vedere niciun spațiu. Orice amenajări de case la interior ar trebui să ia în vedere armonizarea stilului băii cu cel al restului casei. O opțiune practică, estetică și cu aspect simplu este cea a unui duș walk-in

 

6.1.Baie simplă cu duș walk-in încastrat

 

Un duș încastrat este foarte simplu de montat. De asemenea, pentru amenajarea unei băii de mici dimensiuni, un duș încastrat cu ridicarea unui mic perete despărțitor lasă suficient spațiu pentru alte lucruri necesare băii, precum un lavoar. 

 

baie simpla cu dus walk-in incastrat, amenajare design interior, legenda casei
Design: La Bonte Construction. Sursa: Houzz

 

6.2.Baie simplă cu duș walk-in pe colț

 

O altă opțiune populară și economică cu spațiul este cabina de duș walk-in pe colț, pe care o poți realiza cu sau fără uși. 

 

baie simpla cu dus walk-in pe colt, amenajare design interior, legenda casei
Design: General Assembly. Sursa: Houzz

 

6.3.Baie simplă cu duș walk-in plutitor

 

Instalarea unui simplu panou de sticlă poate fi cel care delimitează dușul de restul băii. Această opțiune ocupă, totuși, mai mult spațiu, însă este și modelul cel mai simplu, discret și minimalist

 

baie simpla cu dus walk-in plutitor, amenajare design interior, legenda casei
Design: Iconic by Kaitlyn Wolfe. Sursa: Houzz

 

7.Interioare de case simple în stil rustic

 

Nu doar stilul minimalist este o opțiune bună pentru persoanele care se orientează către interioare de case simple, ci și cel rustic. Lemnul, pereții albi și mobila orientată către funcționalitate, fără prea multe decorațiuni, sunt bazele pentru amenajarea unui interior simplu și rustic. 

 

7.1.Dormitor simplu și rustic

 

Un dormitor rustic poate fi confortabil fără prea mari investiții și fără artificii de design interior. Un exemplu de dormitor simplu și rustic ar putea conține un pat, o mică măsuță pe post de noptieră, un scaun și un dulap – toate din lemn și cu un design simplu, într-o cameră cu pereți albi și cu accente pastelate. 

 

dormitor simplu rustic, amenajari design interior, legenda casei
Design: The New Farmhouse. Sursa: Houzz

 

7.2.Interior de casă cu zonă de dining simplă și rustică

 

Chiar dacă nu vrei să amenajezi întreaga casă cu accente puternice rustice, o zonă ideală pentru acest stil este cea de dining. Fie că este plasată în bucătărie sau în living, o masă cu scaune și, de ce nu, o canapea înaltă cu două locuri vor ajuta la crearea unui spațiu confortabil, plăcut și invitant. 

 

interior casa, zona dining simpla rustica, amenajare design interior, legenda casei
Design: Liv Design Collective. Sursa: Houzz

 

7.3.Interior de casă simplu în stil mixt, rustic și scandinav

 

Pentru un interior unic, poți îmbina două stiluri compatibile cu simplitatea amenajării. Spre exemplu, poți introduce elemente rustice într-un interior predominant scandinav. În zona de dining, o banchetă de lemn masiv și o masă de lemn cu margini neregulate pot aduce echilibru într-un spațiu cu mobilă scandinavă albă. 

 

interior casa, simplu stil mixt, rustic scandinav, amenajare design interior, legenda casei
Design: Ben Herzog. Sursa: Houzz

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter, pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți
Casa ta in 9 pași