5 tendințe: în amenajarea băii moderne – pentru 2022

amenajare baie idei moderna legenda casei

 

 

Atunci când lucrezi în amenajări interioare, clienții tăi se așteaptă să fii la curent cu cele mai noi tendințe în domeniu.

Mulți proprietari nu au încă o idee precisă cu privire la ce își doresc la amenajarea băii, iar unii dintre ei îți vor cere sfatul cu privire la designul final.

Ai la îndemână anumite programe de design interior pe care le poți folosi pentru a-i ajuta cu idei în acest sens.

Fie că lucrezi la amenajarea unei băi de la zero, fie că te ocupi de renovarea uneia, este important să știi ce idei de design s-au demodat și care sunt în tendințe în acest an. 

 

1. Iluminat baie – corpuri de tip statement

 

amenajare iluminat baie idei corpuri legenda casei

 

Iluminatul subtil la amenajarea băii, utilizând spoturi LED sau plafoniere discrete, nu mai este la modă. Acesta a fost folosit atât de mult timp încât acum este considerat banal și plictisitor; cel mult, îl poți folosi în combinație cu  alte corpuri de iluminat. 

În 2022, au revenit în tendințe corpurile de iluminat „vedetă”, care atrag atenția și completează stilul de amenajare al băii. Prin dimensiune și culoare, corpul de iluminat poate fi punctul central al oricărei băi.

Fie că optezi pentru un candelabru vintage sau o lustră modernă, asigură-te că stilul acesteia este unul potrivit cu restul amenajării interioare.

 

2. Culori neutre și materiale naturale

 

legenda casei

 

Utilizarea unei palete de culori neutre, inspirată din nuanțe naturale și blânde, este o tendință care a intrat în vogă anul trecut, dar care rămâne foarte prezentă. De la nuanțe de maro la bej, băile din 2022 pot îmbina tot felul de nuanțe de inspirație naturală.

De asemenea, pentru amenajarea băii este de ajutor faptul că poți utiliza o serie de materiale naturale, în special lemnul, dar nu numai. Elementele ceramice pot fi de asemenea integrate cu succes în amenajările în tendințe din acest an. 

 

3. Baie cu pereți fără faianță

 

pereti fara faianta amenajare baie idei legenda casei

 

Un design minimalist poate fi transformat complet doar prin modificarea unui perete. Există multe opțiuni populare în acest sens în 2022, iar dintre acestea se remarcă pereții cu motive botanice.

Imaginile cu flori, vegetație, copaci și, de ce nu, păsări tropicale pot schimba atmosfera unei băi. Aceasta tendință este una destul de verstabilă, baia putând căpăta, de la caz la caz, un aer tropical, romantic, clasic, nostalgic, vintage sau tradițional.

Se poartă atât pereții cu și fără faianță de acest tip, o opțiune fiind tapetul. Totuși, fii prudent cu acest trend, care nu se potrivește la orice baie – dacă sunt alte elemente care atrag atenția, amenajarea băii va părea una încărcată și obositoare. 

 

4. Baterii: albe, negre sau vintage aurii din alamă

 

baterii aurii alama amenajare baie negre albe legenda casei

 

Bateriile metalice sunt prezente în atât de multe băi. Încât nu e deloc surprinzător că au început să fie la modă alte tipuri. Renunță la clasicul argintiu și propune-le clienților alte culori. În funcție de modul în care a fost amenajată în rest baia.

Foarte populare sunt bateriile mate negre, însă s-au menținut în tendințele din ultimii ani și cele vintage aurii din alamă.

De asemenea, ce trebuie ţinut cont la amenajarea băii, este că în loc de clasicul argintiu, te poți îndrepta către baterii albe mate, care sunt intr-un trend ascendent.

 

5. Stiluri contrastante

 

amenajare baie idei stiluri legenda casei

 

În 2022, o baie cu aspect interesant nu se rezumă la un singur stil decorativ. În acest an, sunt în tendințe îmbinările eclectice, din mai multe stiluri. În special, îmbinarea stilului modern cu cel vintage a capturat atenția specialiștilor în amenajări și decorațiuni interioare.

Spre exemplu, poți îmbina finisaje moderne, subtile, cu piese de artă vintage: de la rama oglinzii, la mobilier cu aer de epocă sau baterii inedite, pentru cadă sau cabina de duș.

O altă îmbinare de stiluri sugerată pentru amenajarea băii este cea dintre modern și country, care se poate exprima prin dulapuri specifice sau pereți cu piatră expusă, împreună cu parchet cu aspect învechit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter, pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți
Casa ta in 9 pași