5 programe digitale esențiale pentru designerul de interior

aplicatii design interior program amenajari interioare legenda casei

Unele programele și aplicații pot transforma complet o afacere de design interior, eficientizându-i procesele interne și crescând nivelul de calitate al serviciilor oferite.  

E dificil de spus care sunt cele mai bune aplicații pentru design interior, deoarece depinde foarte mult de criteriile utilizate. Dacă precizia este cea care contează cel mai mult, atunci AutoCAD LT va conduce cu siguranță orice top de acest tip. În schimb, dacă simplitatea sau eficiența utilizării programului sunt aplicate drept criterii, multe aplicații și programe concurează pentru titlul de „cel mai bun program de design interior”. Lucrurile sunt complicate de faptul că există multe alte criterii relevante în selecția unui program: realismul și nivelul de detaliu al imaginilor, interfața aplicației, raportul dintre funcționalități și preț, posibilitatea de includere a unor produse reale și numărul acestora, iar lista nu se oprește aici. 

Iată selecția noastră cu 5 softuri de calitate utile pentru designerii de interior, atât pentru cei care tocmai pornesc pe acest drum, cât și pentru cei cu experiență îndelungată în domeniul amenajărilor interioare:

Homestyler (aplicație design interior)

Preț: sunt disponibile mai multe planuri lunare (gratuit / 4,9$ / 9,9$)

Tip: aplicație în browser, aplicație pentru mobil

Homestyler este o aplicație prietenoasă cu începătorii, care are câteva avantaje atractive, cum ar fi librăria sa de produse de mobilier reale, de la branduri populare. Cu acest program, poți urma un flux de lucru simplu: creezi un plan 2D al locuinței, adaugi mobilă și decorațiuni, iar apoi poți vizualiza designul într-o panoramă cu aspect realist, la rezoluție mare. De asemenea, poți vedea designul din mai multe unghiuri și chiar aprinde sau stinge lămpile. O altă caracteristică pozitivă este generarea unei liste cu obiectele utilizate în design. 

Roomstyler 3D home planner (aplicație)

Tip: aplicație în browser, aplicație pentru mobil

Preț: gratuit

Roomstyler este o opțiune excelentă pentru persoanele pasionate de design interior, deoarece a dezvoltat o întreagă comunitate în jurul uneltei sale. Programul în sine nu se distinge printr-o funcționalitate deosebită, chiar dacă graficele finale sunt destul de realiste. Avantajul principal este platforma dezvoltată în jurul său, care încurajează creativitatea și participarea. Designerii au numeroase surse de inspirație: galeria de designuri populare, panourile de tip moodboard populare, unealta de descoperire de noi designuri și concursurile tematice. 

AutoCAD LT (program/aplicație amenajări interioare)


Preț: 55$ lunar / 440$ anual / 1190$ odată la 3 ani
Tip: program pentru Windows și Mac, aplicație în browser, aplicație pentru mobil

Cel mai precis, tehnic și complex din toate programele din această listă, AutoCAD LT este opțiunea profesionistului desăvârșit din domeniul amenajărilor interioare. Cu toate că nu este la fel de ușor de învățat ca alte programe, efortul merită pe deplin. AutoCAD LT favorizează colaborarea dintre profesioniști de diferite specializări, pentru amenajări dintre cele mai complexe. 

Virtual Architect Ultimate Home with Landscaping & Decks Design 10 (program/soft)

Tip: program pentru Windows

Preț: 99,99$

Virtual Architect 10 este unul din programele cu interfață intuitivă, care nu necesită experiență anterioară. Cu acesta, poți proiecta atât interiorul clădirilor, cât și exteriorul acestora, inclusiv elementele peisagistice. Nu doar că imaginile rezultate au un grad mare de realism, dar programul poate fi utilizat și cu echipamente de realitate virtuală (Oculus Rift și HTC Vive). Un alt avantaj este posibilitatea de a importa fotografii, dar și librăria enormă de obiecte: doar în cazul plantelor, există 7.500 tipuri diferite, însoțite de informații privind cerințele acestora de lumină și apă. 

SketchUP (program/aplicație)


Preț: sunt disponibile mai multe planuri anuale (gratuit / 119$ / 299$)
Tip: în browser, program pentru Windows, aplicație mobilă

SketchUP este un program foarte flexibil ca opțiuni și foarte modern ca funcționalitate. Versatilitatea sa este deosebită: cu ajutorul acestui soft, poți proiecta de la un dulap, la o clădire cu trei etaje. Totuși, există diferențe mari între versiunea personală, gratuită și cele profesionale, cu plată. Versiunea gratuită funcționează doar în browser și într-o aplicație mobilă, oferă 10 GB de spațiu de stocare în cloud, este compatibilă cu o varietate mare de fișiere și conține acces la modele generate de alți utilizatori și de producători. Pe lângă acestea, variantele cu plată includ spațiu de stocare nelimitat în cloud, vizionare în VR, funcționalitate extinsă în programul pentru desktop și vizualizări interactive, în timp real. 

Sursă foto: Pexels

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top