Perdele moderne: inspirație, sfaturi, modele frumoase

Perdele moderne living bucatarie dormitor, modele draperii scurte lungi elegante, legenda casei

Modelul potrivit de perdele poate schimba într-un mod plăcut atmosfera dintr-o cameră, adăugând intimitate și o lumină naturală mai blândă. Pe nedrept, multe persoane care doresc o amenajare modernă, în tendințe, au ocolit perdelele, optând pentru jaluzele verticale, orizontale sau de tip rulou.

De fapt, există numeroase modele de perdele moderne, compatibile cu cele mai noi tendințe din amenajări interioare și cu o varietate mare de stiluri. Oricare ar fi stilul de design interior pe care îl preferi, cu siguranță poți găsi perdele frumoase potrivite, atât timp cât ții cont de câteva aspecte.

1.Ultimele modele de perdele moderne  în 2024

Perdele moderne simple, modele draperii elegante, scurte lungi, living dormitor bucatarie, legenda casei

Pentru amenajările moderne, se poartă perdele simple, fără prea multe detalii sau artificii decorative. Perdelele cu aspect modern nu au boltă, imprimeuri complexe, decupaje, dantelă, perle sau alte decorațiuni. De asemenea, ultimele modelele de perdele moderne  nu atrag atenția prin forma lor.

ultimele modele de perdele moderne legenda casei
Descoperă ultimele modele de perdele moderne în 2024

Cu alte cuvinte, în acest an sunt la modă perdele minimaliste. În 2024, cele mai frumoase perdele trebuie să împlinească trei caracteristici, potrivit Hackrea:

  • simplitate – lipsa structurilor complexe, a abundenței de culori și forme
  • funcționalitate – perdele practice, care își îndeplinesc bine scopul
  • neutralitate – culori precum alb, bej, gri, crem, dar și bleumarin sau nuanțe de verde deschis prăfuit

Sunt considerate perdele frumoase pentru living și cele inspirate de natură, în special prin culori și imprimeuri. Spre exemplu, în acest an sunt la modă perdelele cu imprimeu hexagonal sau inspirat din liniile vegetației. De asemenea, sunt în tendințe materialele sustenabile, cum ar fi perdelele de in organic.

2.Perdele moderne scurte sau lungi

Perdele moderne modele scurte sau lungi, draperii living bucatarie dormitor, legenda casei

În cele mai multe cazuri, nu vei da greș cu un model de perdele lungi. Se recomandă ca acestea să atingă podeaua, dar să nu se adune prea mult în partea de jos. Totuși, există câteva excepții.

În bucătărie, dar și în locurile în care există calorifere sau piese de mobilier precum comode, este nevoie de perdele scurte. Din fericire, există o diversitate mare în modele de perdele scurte, cum ar fi perdele cu rulou, perdele cu bentițe sau perdele pliabile, în stil roman.

Este un mit că perdelele scurte își au locul doar în bucătărie. Poți avea perdele de living scurte dacă există anumite elemente sub fereastră, fie piese de mobilier, fie un calorifer sau un radiator.

Perdele moderne modele scurte sau lungi, dormitor living bucatarie, legenda casei

În privința unor perdele scurte din dormitor, trebuie să te asiguri că lungimea lor nu îi permite soarelui să treacă pe dedesubt, în unghiul în care stai sub pat (să nu fie prea scurte). Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă perdeaua acoperă complet fereastra uitându-te din picioare la ea.

În unele cazuri, va trebui să faci un compromis, mai exact în situația în care distanța dintre fereastră și caloriferul de sub aceasta este foarte mică. Trebuie să lași niște spațiu între calorifer și perdea, în niciun caz acestea două nu ar trebui să se suprapună. Într-un astfel de caz, perdelele pliabile sau cele rulou ar putea fi o opțiune mai bună.

3.Perdele moderne în funcție de cameră

Perdele moderne elegante, modele draperii scurte, scurte lungi, legenda casei

Cu ce asortăm perdelele și draperiile?

Bineînțeles, alegerea perdelelor trebuie să țină cont de camera în care le vei pune. Nu e suficient să cauți „perdele de cameră”; contează scopul camerei respective.

Prin urmare, va trebui să iei în considerare nu doar stilul camerei, ci și funcționalitatea sa.

3.1.Perdele elegante dormitor

Perdele elegante dormitor, draperii perdele scurte lungi, rosii crem bej, legenda casei

Ce perdele sunt la modă?

În dormitor vei avea nevoie de mai multă intimitate decât în living sau bucătărie. Chiar și perdelele groase pot fi insuficiente la acest capitol. E ideal să optezi pentru o perdea simplă elegantă, transparentă, în nuanțe neutre, și să o însoțești cu draperii groase.

Cum să-ți amenajezi dormitorul cu stil: sfaturi și inspirație …

3.2.Perdele moderne living 

Perdele moderne living scurte, modele draperii elegante bej, legenda casei

Ce perdele se poartă în living?

În living ai cea mai mare libertate de alegere în privința draperiilor. De la modele de perdele moderne, la cele vesele sau creative. Cel mai important este aspectul lor și compatibilitatea cu amenajarea camerei.

Amenajarea livingului: 10 idei pentru o sufragerie desăvârșită …

3.3.Perdele scurte bucătărie

Perdele scurte bucatarie, modele draperii moderne elegante, legenda casei

În bucătărie ai nevoie de perdele ușor de întreținut, care nu vor absorbi imediat mirosuri, necesitând spălări frecvente. În multe cazuri, perdelele scurte, cele tip rulou sau pliante vor fi mai practice.

15 idei de amenajare: pentru bucătării mici și înguste …

3.4.Perdele moderne birou

Perdele moderne birou, modele draperii elegante, scurte lungi, legenda casei

În birou, va trebui să te asiguri că ai suficientă lumină, fără ca razele soarelui să te deranjeze. O perdea groasă poate fi o idee bună, dar rămâne clasică și combinația dintre perdele și draperii.

Ce se întâmplă când lucrăm de acasă – și cum ne poate ajuta designul interior …

3.5.Perdele cameră copii

perdele moderne camera copii decorative frumoase elegante legenda casei

Pentru camera copiilor, vei da peste numeroase opțiuni, unele cu imprimeuri foarte detaliate. Pentru o cameră de copii modernă, evită perdelele cu desene, care arată ca o poza ondulată. Dacă preferi perdelele cu imprimeu, alege un model mai mic care se repetă.

Arată mult mai modern o amenajare în care detaliile se află la nivelul pereților, prin rame, tapet sau imagini cu adeziv, decât cele care au fotografii sau ilustrații imprimate pe perdele.

Amenajare cameră băieți: 20 idei și modele de design …

4.Modele de perdele moderne

Atunci când vorbim despre perdele moderne, avem tendința să le echivalăm cu acele perdele simple, foarte subțiri, aproape transparente și de multe ori albe. Totuși, există multe alte modele de perdele, diferențele pornind de la material, culoare și model, și ajungând la modul de prindere.

Perdelele clasice pot fi din trei materiale: voal, semiorganza și organza. Totuși, există și perdele groase, mai opace, care oferă mai multă intimitate, dar care se atârnă singure, fără o draperie.

Modele de perdele moderne, draperii living dormitor bucatarie scurte lungi elegante, legenda casei

Perdelele groase sunt totuși mai subțiri decât draperiile. Acestea pot fi de diferite materiale, spre exemplu din bumbac sau poliester. În cazul perdelelor groase, vei putea alege din mai multe opțiuni privind culori și modele, acestea suportând imprimeuri mai detaliate.

Prin urmare, dacă îți dorești perdele decorative sau perdele cu model, e mai bine să te orientezi către perdele groase cu imprimeu. Evită perdelele clasice, subțiri care au broderii detaliate, deoarece acestea sunt demodate și nu se potrivesc într-o amenajare modernă.

Cele mai frumoase perdele vor fi mereu cele potrivite cu amenajarea interioară a camerei în care se află. Degeaba arată anumite perdele elegante și deosebite în mod izolat, însă atunci când le pui în locuința ta, o fac aglomerată sau demodată.

5.Culori perdele moderne

Perdelele moderne tind să fie în culori neutre și subtile, însă aceasta este doar o tendință, nu o regulă. Așa cum sunt recomandate draperiile colorate, se pot utiliza fără probleme perdele colorate. De altfel sunt la modă perdelele roșii în dormitor.

În multe cazuri, nuanța contează la fel de mult precum culoarea. În general, sunt recomandate culorile cât mai deschise, precum bej sau crem. De altfel, un material mai transparent va contribui la efectul subtil al perdelelor. Totuși, împreună cu draperii de aceeași culoare, efectul va fi unul destul de puternic.

De aceea, dacă îți dorești perdele roșii, perdele verzi sau perdele lila, este preferabil să alegi un model ceva mai gros și mai opac, renunțând la draperii. Altfel, este mai bine să alegi niște perdele în nuanțe deschise, neutre, cum ar fi perdele albe, perdele bej sau perdele crem, împreună cu draperii în culorile puternice pe care le vrei.

Culori perdele moderne, draperii bej colorate crem rosii, modele scurte elegante, legenda casei

Totodată, înainte de a alege o anumită culoare pentru perdele, observă care este tonul dominant al paletei de culori din camera respectivă. Ai putea crede că o perdea gri se potrivește în orice cameră, fiind o nuanță neutră.

De fapt, este potrivită într-o cameră cu tonuri reci, la fel ca o perdea albastră sau o perdea verde, dacă există deja astfel de nuanțe în amenajare. Pentru camerele cu tonuri calde, poți opta pentru alte nuanțe neutre, precum bej sau crem.

Combinația dintre draperii colorate și perdea albă este una pe cât de clasică, pe atât de potrivită pentru orice amenajare modernă.

Prin urmare, dacă nu îți dorești ceva deosebit în materie de perdele, ci doar un model care să se potrivească cu restul amenajării interioare, nu poți da greș cu această combinație.

Semnificația și alegerea culorilor în amenajări interioare …

2 thoughts on “Perdele moderne: inspirație, sfaturi, modele frumoase”

  1. O cota impresionanta! Tocmai i-am transmis asta unui coleg care isi facuse o mica teme in acest sens. Si, de fapt, mi-a comandat cina pur si simplu pentru ca am gasit-o pentru el… lol. Asa ca permiteti-mi sa reformulez asta… Multumesc pentru masa!! Dar da, multumesc ca ai petrecut ceva timp pentru a vorbi despre acest subiect aici pe site-ul tau.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top