Cum schimbă tapetul aspectul livingului și al dormitorului?

tapet living dormitor pereti legenda casei

Tapetul folosit pe pereții casei tale poate să ofere camerelor textură, culoare și dimensiune. Pentru ca acest lucru să se întâmple într-o manieră deosebită, modelul tapetului trebuie ales cu atenție. Iată cum poți folosi tapetul pentru a oferi livingului și dormitorului tău un aspect nou dar și care sunt cele mai indicate modele pentru camera în care te distrezi cu prietenii sau pentru dormitorul în care te odihnești.

Ce efecte poți obține cu ajutorul tapetului?

Înainte să alegi un tapet pentru camera de zi sau pentru dormitor trebuie să știi cu exactitate ce dorești să obții cu ajutorul lui. Tapetul, prin modelele sale, prin textură sau nuanțe poate să te ajute să creezi în camera respectivă senzația unei încăperi spațioase, luminoase, care fie îți transmite liniște fie energie.

– Un tapet de o nuanță mai deschisă poate să ofere luminozitate întregii camere, pe când unul pe nuanțe mai pământii poate să îți lase impresia de adâncime în natură.

– Cu ajutorul formelor geometrice, precum cercuri, spirale sau romburi, poți crea iluzii optice ce te trimit cu gândul către un spațiu mai mare.

– Tapetul este adesea folosit pentru a scoate in evidență o piesă de mobilier sau o decorațiune. Așezat în spatele unui fotoliu, cu o veioză pe picior înalt va atrage toată atenția către acea zonă a camerei.

– Dacă ai coloane mici de perete sau o arcadă ce face trecerea dintre camera de zi și cea de masă, bucătăria sau holul, cu ajutorul tapetului poți delimita subtil cele doua zone.

Ce modele de tapet să alegi pentru living și ce modele să alegi pentru dormitor?

tapet living dormitor pereti legenda casei

Marele avantaj al tapetului este reprezentat de multitudinea de modele disponibile pe piață, cât și posibilitatea de a îți crea tapetul tău personalizat, în cazul în care vrei ceva cu adevărat deosebit și unic.

– În cazul unui tapet pentru dormitor cel mai bine se pretează modelele liniștitoare, care te îmbină la somn, relaxare și odihnă și care îți permit să îți aduni gândurile după o zi lungă și istovitoare. Unele dintre cele mai potrivite modele sunt cele cu cerul înstelat sau cu peisaje desprinse din natură.

– Pentru living poți opta pentru o mulțime de modele, de la cele minimaliste cu forme geometrice, până la cele cu modele abstracte, 3D sau care imită materiale precum piatra sau cărămida.

În funcție de stilul designului camerei dar și de personalitatea ta, poți opta pentru nuanțele care să te reprezinte cel mai bine. Culorile pale, calde și liniștite sunt potrivite pentru camera în care dormi pe când pentru living poți să optezi pentru niște nuanțe mai energizante și mai vesele.

Locurile potrivite pentru aplicarea tapetului

Tapetul poate fi aplicat oriunde într-o încăpere, însă sunt câteva locuri general stabilite ca fiind potrivite pentru această metodă de înfrumusețare a pereților.

– În dormitor vei regăsi cel mai adesea tapetul amplasat pe peretele pe care se află și patul. Motivul poate să fie unul practic, mai degrabă decât estetic, deoarece în majoritatea caselor dressingul se află în dormitor, pe peretele opus sau pe cei din lateralul patului.

– Spre deosebire de dormitor, în camera de zi tapetul poate fi aplicat în mai multe locuri, toate fiind de efect. Pe lângă peretele din spatele canapelei, poți aplica tapetul pe peretele cu fereastra, pe cel cu televizorul sau pe un perete îngust ce face trecerea dintre camere.

– Pe lângă pereți, tapetul poate fi aplicat și în zone mai puțin obișnuite, precum uși, piese de mobilier sau tavan. În plus, o altă metodă aparte de a evidenția tapetul este să îl înrămezi, tranformându-l într-un tablou.

Tapetul ce merge aplicat pe pereții casei tale se găsește în atât de multe stiluri, culori și texturi, încât cu siguranță vei găsi modelul cu ajutorul căruia vei oferi casei tale un aer nou și special.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top