Cum să amenajezi o baie mică?

spatiu marit, cum sa amenajezi o baie mica, legenda casei

 

Te-ai mutat recent într-o locuință nouă sau pur și simplu îți dorești un nou decor pentru baia ta? Cauți inspirație în toate părțile și tot nu găsești o metodă eficientă prin care să amenajezi cu bun gust spațiul redus din baie?

Ei bine, amenajarea băilor mici e o adevărată provocare. Dacă nu cunoști regulile de bază, de la care să începi planul de amenajare, poate fi dificil să amenajezi baia sau orice alt spațiu mic într-o manieră plăcută.

 

Importanța amenajării interioare pentru o încăpere mică

 

Spațiul mic poate căpăta o nouă dimensiune atunci când este amenajat corect. Există câteva trucuri care pot fi puse în aplicare pentru a obține un decor plăcut vizual și pentru a fi complet funcțional. Deși spațiul nu permite integrarea în decor a multor obiecte decorative, cu ajutorul unui tapet baie se poate reda un nou aspect, mai atrăgător și mai modern.

Într-adevăr, ai înțeles bine! Tapetul are un impact major asupra decorului și poate fi utilizat în orice încăpere. Chiar și în baie. Ales cu atenție, poate oferi băii mai multă luminozitate, poate aduce un plus de culoare decorului și poate crea efecte la care nici măcar nu te-ai gândit.

Bineînțeles, este nevoie de mai mult decât un tapet pentru băi pentru a amenaja elegant o baie mică. Este important să alegi un mobilier multifuncțional, de bună calitate, și sanitare care să se încadreze perfect în spațiul disponibil.

 

De ce elemente ai nevoie pentru a oferi ideea de spațiu mărit?

 

spatiu marit, cum sa amenajezi o baie mica, legenda casei

 

Sunt anumite elemente pe care le poți alege pentru a crea efectul de spațiu mărit. În primul rând, într-o baie mică ar trebui să optezi pentru o cabină de duș walk-in. Este practică, modernă și datorită faptului că poate fi cu un singur paravan de sticlă, lasă impresia că există continuitate în baie, ceea ce înseamnă că spațiul pare mai mare.

Mai apoi, orientează-te asupra corpurilor de mobilier suspendate. Lăsând podeaua liberă, se creează automat același efect – de spațiu mărit. De altfel, acest aspect este valabil și în cazul vasul wc. Modelele suspendate arată foarte bine în băile mici, nu doar pentru că lasă podeaua liberă, ci și datorită faptului că rezervorul este încastrat în perete.

 

cum amenajezi o baie mica, legenda casei

 

Decorarea pereților pentru o baie mică

 

În ceea ce privește pereții, pentru a obține efectul de spațiu mai mare e nevoie ca aceștia să fie în nuanțe cât mai luminoase. Dacă te decizi asupra unui model de tapet baie, asigură-te că modelul este cât mai simplu. Iar dacă vrei un pic de culoare, poți da întâietate modelelor de tapet pentru băi care sunt inspirate din natură. Acestea transmit o stare de liniște și confort, iar ca și aspect, completează cu succes decorul băii.

Chiar dacă spațiul este mic, nu trebuie să eviți să creezi contraste. În cazul în care dorești să amenajezi baia în stil industrial, va fi nevoie să folosești și nuanțe închise. Totuși, ai grijă să nu exagerezi. Atunci când alegi mai mult culori închise în amenajarea unui spațiu mic, efectul obținut este contrar așteptărilor.

 

În acest sens, poți opta pentru decorarea unui singur perete în nuanțe închise, iar pe restul să-i păstrezi cât mai luminoși. Fie că alegi să aplici un model de tapet baie, fie faianță sau lavabilă rezistentă la umiditate, asigură-te că există suficientă lumină în baie și că nu există senzația de claustrofobie.

În general, în amenajarea unui spațiu mic trebuie să ți cont de lumină, de culorile pe care le folosești și de elementele pe care le adaugi în decor. Dacă nu există lumină naturală în baie, va fi nevoie să adaugi mai multe surse de iluminare. Iar dacă spațiul pare închis, alege mobilier în culori neutre. Cât despre elementele de mobilier și decor, nu există o delimitare a numărului, dar trebuie să ți cont că prea multe piese încarcă decorul. Într-un spațiu mic se merge pe calitatea obiectelor, nu pe cantitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter, pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți
Casa ta in 9 pași